top of page

Neden Deri Ürünler Tercih Etmeliyiz?

Güncelleme tarihi: 16 Haz 2023

Hız kesmeden ilerleyen teknolojiyle farklı malzemelerden üretilen ürünler bir yerde, insanlık tarihinin başlangıcından beri hayatımızda olan deri bir yerde. Artan malzeme seçeceğine rağmen deri, vazgeçilmezliğini koruyor. Peki nedir bu vazgeçilmezliği sağlayan? Deri ürün kullanan tüketiciler sorunun cevabını çok iyi biliyorlar. Şimdi hem hatırlatma olması hem de bu avantajları biraz detaylandırmak için derine iniyoruz.



Uzun ömürlü kullanım

Özellikle son zamanlarda satılan ürünlerin kullanım ömrünün az olması hemen hemen tüm tüketicilerin dikkatini çekiyor. Tüketici olarak maddi anlamda belli bir zarara uğramanın yanında severek alınan bir ürünün sadece kısa bir dönem kullanılması pek de hoş bir gerçeklik değil. Oysaki deri ürünlerde durum farklıdır. Yüksek kaliteli deri ürünleri kullanımınıza bağlı olarak ömrünüz boyunca kullanabilirsiniz.


Estetik bir görüntü

Pratiklik herkes için önemli. Fakat bununla beraber tüketici olarak alınan ürünün bizi yansıtmasını ve estetik anlamda bize bir değer katmasını isteriz. Bu noktada deri ürünlerin duruşu sert olduğundan kaliteli bir görüntü oluşturur. Estetik anlamda derinin cinsine ve işlenme biçimine göre bu görüntünün sertliği değişse de derinin sağlam görüntüsü aynı zamanda bilinçaltına güven hissi de gönderir. Uzun yıllar kullanılabilen bir materyal olması bu algıyı ciddi anlamda destekler. Derinin ve estetiğin işbirliğini görmek için Venera Craft’ın ürünlerine şöyle bir göz atmanın tam zamanı!


Temizliği kolay

Özellikle giyim veya aksesuar ürünleri temizlenirken doğru temizlik ürününü seçmek bazen zorlaşır. Doğru ısıda, doğru ürünle doğru müdahaleyi yapmak, ürünün kullanım ömrü için önemlidir. Fakat doğru yöntemi bulmak zaman alabilir. Bu da eşyanın odakta olduğu bir hayatı kaçınılmaz kılar. Deri ürünler için bu durum farklıdır. Islak bir bez yardımıyla temizleyebileceğiniz deri ürünlerinizin kuruması da hayli kısa zamanda gerçekleşir çünkü deri nefes alabilen bir malzemedir. Yüksek kaliteli derilerde özellikle mantar veya tiftik gibi sorunları düşünmek zorunda kalmazsınız. Islak bir bez, kısa süreli bir kurutma; işte deri ürün artık tertemiz.


Eşsiz koku

Yeni bir ürünün kokusu, aldığınız ürünün materyaline göre değişir. Fakat materyal ne olursa olsun bu koku hoş değildir. Bir an önce yıkayarak o kokudan kurtulmak isteyebilir ya da ilk kokusu çıksın diye bir süre nahoş kokuya sabretmek zorunda kalabilirsiniz. Oysaki bir deri ürünün kokusu tüm nahoşluklardan uzaktır. Eşsiz ve koklamaktan keyif alacağınız bir kokuya sahiptir. Bir derinin gerçek olup olmadığını anlamak için bu koku bir yol gösterici olabilir.


Doğal bir temas

Özellikle giyim ürünlerinde tüketici olarak seçici davranırız. Vücudumuza temas eden ürünün doğallığı deri kalitemizi etkilediği gibi dolaylı olarak sağlığımızı da etkiler. Bu sebeple doğal malzemeye sahip ürünleri seçmek her zaman doğru bir karardır. İşte deri de doğal bir ürün olarak vücudumuza temas etmesini isteyeceğimiz bir materyal. Kolay temizlenmesi ve hijyenik olması sebebiyle de ayrıca temasın doğallığını ve kalitesini artırır.


Nefes alan malzeme

Nefes almak yaşamda kalmamızın birinci şartıdır. Ortak bir yanılgıyı burada dillendirmekte fayda var: Hepimiz sadece burnumuzla ya da ağzımızla nefes aldığımızı zannediyoruz. Oysaki tüm vücudumuz, tüm hücrelerimiz bir şekilde nefes alır. Bu sayede nemini korur ya da kaybeder. Özellikle giyim ürünlerinde tercih ettiğimiz nefes almayan sentetik ürünler cilt yapımızı ciddi anlamda bozabilir. Cildimizi kurutabilir, nefes almayan alanlarda bakterilerin çoğalmasına ortam sağlayabilir. Fakat nefes alan bir malzemeyle yapılmış bir ürün için bu endişelere kapılmaya gerek kalmaz. Nefes alan deri giysiniz cildinizin sağlığı için de faydalıdır.

Çevre dostu bir malzeme

Üretim ve tüketim birbirini takip eden süreçler olarak tarihin başından beri dünyamızın merkezinde. Fakat tüketimin ardından ortada kalan ve kullanılamayacak ürün ekolojik döngüde çevre için bir yük. Ancak içine alabileceği, kendisinin bir parçası olarak yaşam döngüsüne karışabilecek bir malzeme ile yapılan üretimin yeri ayrı bir öneme sahip. Deri bu noktada %100 biyolojik bir malzemedir. Pek çok sentetik malzemeye göre daha az kimyasala maruz kalarak üretilen derinin üretim süreci de çevreye daha az zarar veriyor.


Daha ekonomik

Gerçek bir deri ürünün fiyatını bilenler için bu madde biraz şaibeli gelebilir. Fakat ekonomik kelimesinin karşılığını ucuz olarak belirlesek bile bu madde deri ürünler için hâlâ tutarlıdır. Çünkü sentetik bir malzemeyle yapılmış bir ürünü aldığınızda kullanım süresinin azlığı, sezonluk ürünlere verilen fiyatlar göz önüne alındığında deri fiyat-performans karşılaştırmasında tüm rakiplerini eleyerek en ekonomik ürünlerden biri olarak karşımıza çıkar. Kaliteli bir deri ürün, mantıklı bir yatırımdır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page