top of page

Deri Ürünlerimize Nasıl Bakmalıyız?

Gerçek ve kaliteli bir deri ürün satın aldıysanız siz de bir eşyayı uzun zaman boyunca tekrar tekrar kullanmak isteyenlerden, sağlıklı ve mantıklı bir seçim yapma hissini sevenlerdensiniz. Deri ürünlerin sahiden zamana karşı bir savunması vardır. Dayanıklılardır. Bir de doğru bir şekilde bakıldıysa ve temizliğine dikkat edildiyse elinizdeki deri ürünün kim bilir gelecekte yine hangi anınıza eşlik edeceğine şaşırabilirsiniz. Belki sizden sonra arkadaşınız, yeğeniniz ya da çocuğunuz bile kullanabilir. Kuşaklar arası aktarımın sağlandığı nadir materyallerden biridir deri. Peki deri ürünümüze nasıl bakmalı, nasıl temizlemeli ve deri ürünümüzü nasıl muhafaza etmeliyiz?



Pamuklara sarın sarmalayın!

Deri nefes alabilen bir materyaldir. Bu sebeple deri bir kıyafetinizi ya da aksesuarınızı saklarken öncelikle toz olmasını engellemek için bir kılıf içinde muhafaza etmek gerekir. Derinin nefes alma özelliğini de göz önünde bulundurarak nefes alabilen pamuk ya da keten gibi kumaşlar tercih etmelisiniz. Böylece nefes alabilen deri, beklerken herhangi bir üründe de gerçekleşebilecek bakteri oluşumunu engeller.


Formu korumak deriler için de önemli!

Deri ürünlerinizi, özellikle çantalarınızı muhafaza ederken formunu doğru şekilde koruduğundan emin olmalısınız. Ne kadar sert görünse de derinin formunu koruması, kırılmaların engellenmesi noktasında önemlidir. Çantalarınızın formunu korumak için dolgu malzemeleri kullanmak ufak ama önemli püf noktalardan biridir. Böylece içi boş bir şekilde bekleyen hacimli ya da yumuşak deriden çantalarınız kendilerini salmadan, boşlukların içe göçmesiyle kırılmadan yeniden kullanılacağı zamanı heyecanla ve formunu koruyarak bekleyecektir.

Deri ceketlerinizin formunu koruması için kilit nokta ise doğru askı seçimidir. Omuz genişliğini göz önünde bulundurarak uygun bir askı seçerek dolapta kendisine ferah bir yer ayırırsanız deri ceketiniz size teşekkür edecektir.

Deri pantolonlarda ise konu biraz daha çetrefilli bir hal alabiliyor. Askıya astığınız zaman deride bir katlanma izi görmek istemiyorsanız askıya asarken bunu düşünmeniz ve yine uygun bir askı kullanmanız gerekiyor. Esas nokta derinizin kırılmasını engellemek!


Deriler de ıslanmayı sevmiyor

Kullanmadığınız zamanlar için derinizi nasıl muhafaza etmeniz gerektiğinden bahsettik. Bir de kullandığınız süre içinde deri ürünlerinize göstermeniz gereken belli başlı hassasiyetler var. Örneğin deri suyu pek sevmez. Yağmurlu bir günde giydiğiniz deri kıyafetinizi ya da kullandığınız deri aksesuarınızı en kısa zamanda kurutmaya dikkat edin. Kurutma işlemi için sadece kuru bir bezle silmeniz yeterli olacaktır. Belki bu noktada süet bir miktar oyunbozanlık yapabilir ama su izi oluşturabilecek deri çeşitlerinden süetin gerçekten yardıma ihtiyacı olacak. Örneğin süet çantanız yağmurda ya da bir outdoor aktivitede ıslandı. Su izi yapmaması için hızlıca aksiyon alıp kurutmanız gerekiyor. Belki bir süet bir deri fırçasıyla su izinin belirgin hatlarını yumuşatabilirsiniz. Ama bizden uyarı, saç kurutma makinasına yanaşmayın. Derinizi yakarak ürününüze dönüşü zor bir hasar verebilirsiniz. Bunu istemediğinize eminiz.

Derinizi güneşe çıkararak kurutmaya çalışmak da akıllıca olmaz. Deri ürününüzün direkt bir ısı kaynağına maruz kalmadığından emin olmalısınız. Günün sonunda kuruyan ve kendine gelen deri ürününüzün eski parlaklığına kavuşması için bazı deri bakım ürünlerinden yardım alabilirsiniz.


Temizlik ürünü kullanırken dikkat

Deri sevenlerin fazla olduğu bir dünyada pek tabii ki deri bakım ve temizleme ürünlerinin de fazlalığı kimseyi şaşırtmaz. Fakat bu çeşitlilik iyi olduğu gibi bazen kalitesiz ya da derinin türüne göre uyumsuz olabilecek içerikler barındırabilir. Bu sebeple aldığınız bir deri temizleme ürününün kullanmayı düşündüğünüz deriye zarar vermemesi için küçük bir test yapmak gerekir. Hangi deri ürününüz üzerinde kullanmayı düşünüyorsanız temizlik ürününü görünmeyen küçük bir bölge üzerinde deneyin. Eğer sonuç sizi ve deri ürününüzü mutlu ettiyse artık içiniz rahat kullanabilirsiniz. Özellikle iz konusunda hassas olan deri çeşidi süet üzerinde yeni bir ürün kullanacaksanız bu testi muhakkak yapmalısınız. Deri ürününüzün mutluğunu buna bağlı.


Deri ürünlerinize doğru bakım yaptığınızda zamana nasıl meydan okuyacağına şaşıracaksınız. Bu tabii ki buna şahit olmak zaman alacak. Beklemenin güzel geleceği nadir süreçlerden birini deneyimlerken deriye olan alakanız da artacak. Gündelik hayatta ve özel anlarınızda yanınızda gönül rahatlığıyla bulundurabileceğiniz ve kalitesine güvenebileceğiniz Venera Craft ürünleri için sayfamıza göz atmayı unutmayın!

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page